15/02/2019

Επίσκεψη στην έκθεση «Da Vinci – Η ιδιοφυΐα»

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, επισκεφθήκαμε την διαδραστική έκθεση «Da Vinci – Η ιδιοφυία», στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ.
Στο ερώτημα αν ο Λεονάρντο ντα Βίντσι ήταν η μεγαλύτερη ιδιοφυΐα όλων των εποχών, θα δυσκολευτούμε πολύ να βρούμε κάποιον άλλο ανταγωνιστή του , που να μπόρεσε να φτάσει τη σημασία και το εύρος των επιτευγμάτων του. Δεν ήταν μόνο ένας λαμπρός και σεβαστός καλλιτέχνης, γλύπτης και μουσικός της Αναγέννησης, αλλά και ένας αφοσιωμένος επιστήμονας, εφευρέτης, μαθηματικός, μηχανικός και αρχιτέκτονας.
Στις πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες, η έκθεση χρησιμοποιεί τους αυθεντικούς κώδικες, τα διαγράμματα, τις σημειώσεις και τα προπαρασκευαστικά σχέδια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι μαζί με τα χαρακτηριστικά και αναγνωρίσιμα αριστουργήματά του, συνδυάζοντας την τέχνη με την τεχνολογία.
Θαυμάσαμε αρκετά μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές και στο τέλος της έκθεσης σταθήκαμε μπροστά σε μία λεπτομερή επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση του πιο διάσημου έργου τέχνης στον κόσμο της Μόνα Λίζα.
Τους πολυάριθμους Φίλους συνόδεψε ο Γιώργος Πισιμίσης.