27 Ιουνίου, 2019

18/6-1/9/2019 : Έκθεση «Μια ανάσα», του ζωγράφου Avigdor Arikha στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού (Κουμπάρη, Αθήνα).

Το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού παρουσιάζει την έκθεση «Μια ανάσα», με έργα του σημαντικού και διεθνώς αναγνωρισμένου σύγχρονου ζωγράφου Avigdor Arikha.

«Η τέχνη είναι ανάσα. Απ’ την ανάσα περνάει. Στην ανάσα μένει» και «Να σχεδιάζεις, να ζωγραφίζεις ή να κανείς γλυπτική με ένταση δεν είναι μια μορφή σιωπηλής προσευχής; Διότι είναι η ποιότητα της προσευχής που διακρίνει τη ζωγραφική που συγκινεί από εκείνην που απλώς διακοσμεί» έγραψε ο Αρίκα.

Τα έργα του Αβιγκντόρ Αρίκα, σημαντικού και διεθνώς αναγνωρισμένου σύγχρονου ζωγράφου, εκτίθενται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η έκθεση παρουσιάζει περισσότερα από πενήντα σημαντικά έργα και σχέδια που προέρχονται από τη συλλογή των κληρονόμων του καλλιτέχνη και ιδιωτικές συλλογές και συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Μπενάκη και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Ε.Κ.Ε.Π. που συστήθηκε το 2018 και επιδιώκει τη διάδοση πολιτιστικών αγαθών ποιότητας στο χώρο του βιβλίου και των εικαστικών τεχνών.

Φωτογραφίες : Ρωξάνη Τσιμπιροπούλου