5 Ιουλίου, 2020

39. ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ από το 2015. Τετραήμερη εκδρομή Μετέωρα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα (28 -31/10). Μέρος 2ο

Επειδή οι αναμνήσεις των Φίλων από επισκέψεις και ταξίδια είναι η καλύτερη συντροφιά, λίγο πριν επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς και στις γνωστές μας πραγματικότητες..

Την Παρασκευή 30/10, μετά το πρωινό αναχωρήσαμε για να επισκεφθούμε το Μουσείο και το Σπήλαιο της Θεόπετρας, όπου και ξεναγηθήκαμε από τον Αρχαιολόγο κ. Γιάννη Μάνο. (https://www.dimosmeteoron.com/…/mou…/203-2015-10-12-09-06-25)

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς την Καλαμπάκα, όπου επισκεφθήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (https://meteoramuseum.gr/) και το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας (https://www.bookmuseum.gr/). Ξεναγηθήκαμε από τους υπεύθυνους των Μουσείων,
Το Σάββατο 31/10, μετά το πρωινό αναχωρήσαμε (με τις αποσκευές μας) για τα Μετέωρα. Εκεί επισκεφθήκαμε την επιβλητική Ιερά Μονή Βαρλαάμ και ξεναγηθήκαμε από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων (https://www.kalampaka.com/…/meteora-m…/monastery-of-varlaam/).
Στην συνέχεια επισκεφθήκαμε την Καρδίτσα, όπου αφού την περιηγηθήκαμε, γευματίσαμε προτού πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.Επιστρέψαμε αργά το απόγευμα στην Αθήνα.
Γιώργος Πισιμίσης