25/01/2023

Κοπή πίττας 2023

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου Οι Φίλοι του Μουσείου Μπενάκη γιόρτασαν την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας τους. Η εκδήλωση έγινε στον φιλόξενο χώρο του Κυλικείου του Μουσείου στην οδό Πειραιώς 138. Η βραδιά κύλισε πολύ όμορφα με την παρουσία του Δ/ντού Ανάπτυξης κ. Νίκου Τριβουλίδη εκ μέρους του Μουσείου, του Προέδρου  και των μελών του Δ.Σ. των Φίλων, καθώς και των εκλεκτών μελών του Σωματείου  με τους φίλους τους. Ο κόσμος πολύς με χαρούμενη διάθεση μετά από τον αποκλεισμό των δύο τελευταίων ετών. Το φαγητό, δημιουργία του «ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ CATERING» εξαιρετικό. Τα δώρα πολλά και ενδιαφέροντα.
Η ομιλία του Προέδρου  κ. Σταύρου Αρβανιτόπουλου σχετικά με την 65χρονη συνεχή υποστήριξη και συμπαράσταση του Σωματείου στο Μουσείο Μπενάκη, καθώς και η αναφορά του στα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών του 2018 και του Μπενάκη 21-22 «Μαρίνος Γερουλάνος» ήταν εξαιρετική.
Στη συνέχεια ο κ. Τριβουλίδης απηύθυνε χαιρετισμό συγχαίροντας το Σωματείο για τη συνεχή επί 65 χρόνια προσφορά του προς το Μουσείο, καθώς και για τα δύο βραβεία που του έχουν απονεμηθεί, το 2018 από την Ακαδημία Αθηνών και το 2022 από τη Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Μπενάκη.
Κατόπιν ήλθε η στιγμή της ποιοτικής έκπληξης της βραδιάς, ο χορός, το tango που χόρεψαν οι δύο εκλεκτοί και πολυβραβευμένοι χορευτές, Λίντια Μουσχουντή και Φώτης Κακκιός (3ο βραβείο Tango UK Championship 2022). Το χορευτικό ζευγάρι απέδωσε το θρυλικό tango με εξαιρετική τέχνη υπό τους ήχους υπέροχης μουσικής.
Πολλοί οι κερδισμένοι της γιορτής, είτε από τους τυχερούς λαχνούς, είτε από τα κομμάτια της πίττας!
Φεύγοντας ευχηθήκαμε μεταξύ μας Καλή Χρονιά με Υγεία και Ειρήνη και του χρόνου πάλι όλοι μαζί!

Κείμενο: Ρωξάνη Τσιμπιροπούλου
Φωτογραφίες: Ανδρέας Σχινάς