21/10/2023 έως 22/10/2023

Διήμερη εκδρομή στην Ερέτρια και Κύμη

Σάββατο 21- Κυριακή 22 Οκτωβρίου
Διήμερη εκδρομή στην Ερέτρια και την Κύμη

Σάββατο 21 Οκτωβρίου
Αναχώρηση από την Πλ. Ρηγίλλης στις 09.00 με κατεύθυνση την Ερέτρια, μία σπουδαία ναυτική δύναμη σε όλη την αρχαιότητα με πρώτη αναφορά στον Όμηρο στον κατάλογο των πόλεων που συμμετείχαν με πλοία στον Τρωϊκό πόλεμο. Αρχικά θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλεως. Στη συνέχεια τον παρακείμενο εκτεταμένο αρχαιολογικό χώρο στον οποίο σώζεται πληθώρα μνημείων που μαρτυρούν τη διαχρονική σπουδαιότητα της πόλης, συμπεριλαμβανομένων της Δυτικής Συνοικίας, του αρχαίου θεάτρου, της Οικίας των Ψηφιδωτών. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τον οικισμό Φύλλα, όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο κάστρο, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα της Εύβοιας και έδρα του θρυλικού ιππότη Λικαρίου που έδρασε τον 13ο αιώνα. Ελαφρύ γεύμα με οινογευσία στο κτήμα Lykos Winery και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Κυριακή 22 Οκτωβρίου
Μετά το πρωινό επίσκεψη στον Ι.Ν του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος βρίσκεται στα Χάνια του Αυλωναρίου, σημαντικό διοικητικό, στρατιωτικό και οικονομικό κέντρο της ευρύτερης πλούσιας και εύφορης περιοχής κατά τον 14ο αιώνα. Το μνημείο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αρχιτεκτονική και τη μνημειακή ζωγραφική του. Ανήκει στον τύπο του σταυρεπίστεγου ναού και χρονολογείται τον 13ο αιώνα. Κατάλοιπο της Ενετοκρατίας στην περιοχή αποτελεί και ο πύργος του Αυλωναρίου, ο οποίος θα πρέπει να κτίστηκε στα τέλη του14ου αιώνα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην πόλη της Κύμης, όπου θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο και τον Ι.Ν. της Παναγίας Λιαουτσάνισσας, ο οποίος ανεγέρθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα και χαρακτηρίζεται αφενός από τη μείξη αρχιτεκτονικών ρυθμών, αφ’ ετέρου από το μαρμάρινο τέμπλο δια χειρός Ιωάννη Χαλεπά και άλλων Τηνίων καλλιτεχνών. Γεύμα στην περιοχή και επιστροφή στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

Ξεναγεί και συνοδεύει ο Στ. Αρβανιτόπουλος, Δρ Βυζαντινής Αρχαιολογίας.
Συμμετοχή έως 40 άτομα.

Τιμή εκδρομής:€170, μονόκλινο +€45
Μη μέλη: €50 επιπλέον στο δίκλινο

Περιλαμβάνονται:
• Μετακινήσεις με πολυτελές πούλμαν 50 θέσεων
• 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Palmariva Beach 4* στην Ερέτρια με πρωινό
• Φόρος διαμονής
• Οινογνωσία στο οινοποιείο Lykos Winery (4 μονοποικιλιακά κρασιά & πλατώ τυριών/αλλαντικών)
• Συνοδός του ταξιδιωτικού γραφείου (Αθηνά Μάργαρη)
• Διαμονή/διατροφή συνοδού & οδηγού
• Ασύρματο σύστημα ξενάγησης
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Φ.Π.Α.

Δηλώσεις συμμετοχής από Δευτέρα 2 Οκτωβρίου από τις 10.00 στο Ταξιδιωτικό Γραφείο Μάργαρης, Πανεπιστημίου 59 & Εμμ. Μπενάκη, τηλ. 2103210100, 2103248947.