10/06/2022

Επίσκεψη με ξενάγηση στο Ίδρυμα Πολιτισμού & Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης» και στην Ευώνυμο Οικολογική Βιβλιοθήκη

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου, οι Φίλοι επισκεφθήκαμε το Ίδρυμα Α. Λεντάκη, που βρίσκεται στον αριθμό 47 της οδού Αγίων Ασωμάτων και αποτελεί μια σημαντικότατη αρχειοθήκη του πνευματικού έργου του πολιτικού και ιστορικού – αρχαιολόγου Ανδρέα Λεντάκη, όπου γνωρίσαμε, πέρα από την γνωστή εν πολλοίς δημοκρατική δράση του στο δημόσιο βίο της χώρας σε καιρούς δύσκολους, το μεγάλο συγγραφικό του έργο, από το οποίο ξεχωρίζουν έργα – αναφοράς για την μελέτη της ποίησης, της φιλοσοφίας και της κοινωνικής ανθρωπολογίας, όπως “Η Παλατινή Ανθολογία” και το ανολοκλήρωτο τρίτομο σύγγραμμά του “Ο έρωτας στην αρχαία Ελλάδα”.

Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του Ιδρύματος και την εντυπωσιακή προσωπική βιβλιοθήκη του Ανδρέα Λεντάκη, από την κα Λεντάκη, που μας ενημέρωσε για τις δράσεις και τις εκδόσεις του Ιδρύματος. Την ευχαριστούμε θερμώς.

Εν συνεχεία, επισκεφθήκαμε την Ευώνυμο Οικολογική Βιβλιοθήκη, με τον πλούτο των συγγραμμάτων, περιοδικών, χαρτών, επιστολικών καρτών και παλαιών φωτογραφιών οικολογικού ενδιαφέροντος κατά κύριο λόγο. Ξεναγηθήκαμε στις συλλογές της, ανάμεσα στις οποίες και η προσφάτως αποκτηθείσα συλλογή βιβλίων τέχνης του συλλέκτη Ι. Περδίου, από τον κο Κουρουζίδη, που στο τέλος μας επιφύλαξε ως έκπληξη μια δροσερή νότα στην ταράτσα του νεοκλασικού κτηρίου της οδού Αγ. Ασωμάτων 9, με μοναδική θέα την Ακρόπολη. Στον ίδιο και τους άξιους συνεργάτες του απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες.

Συνόδευσε η Φρύνη Παπαλημναίου
Φωτογραφίες Φρύνη Παπαλημναίου