15/01/2018

Επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση «Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια. Ο Γιώργος Σεφέρης και η ποίησή του μέσα από τη ζωγραφική και τη φωτογραφία», Ίδρυμα Θεοχαράκης.

Σήμερα, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, ξεκίνησε το Πρόγραμμα εκδηλώσεων των Φίλων Ιανουαρίου – Μαρτίου 2018, με επίσκεψη-ξενάγηση στην έκθεση «Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια. Ο Γιώργος Σεφέρης και η ποίησή του μέσα από τη ζωγραφική και τη φωτογραφία» που παρουσιάζει το Ίδρυμα Θεοχαράκη.
Η εξαιρετική ξενάγηση έγινε από την Ιστορικό Τέχνης κα Άννα Πλέσσα.
Η έκθεση η οποία τελειώνει στις 28/1/2018, συνοδεύεται από κατάλογο με κείμενα των Ελένη Αρβελέρ, Παναγιώτη Ροϊλού, Τάκη Μαυρωτά και Δημήτρη Δασκαλόπουλου. Στον πολυσέλιδο κατάλογο της έκθεσης αναφέρεται: «Έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής μαρτυρούν, σε αυτή την έκθεση, πέρα από τη διαφορετικότητα των πλαστικών τους διατυπώσεων, την αλήθεια του περιεχομένου τους, τη δική τους ξεχωριστή – κυρίαρχη ή διακριτική – ποιητική διάσταση. Σαράντα Έλληνες καλλιτέχνες, με φαντασία και ζωντάνια, μοιράζονται τη δημιουργία τους με την ποίηση του Σεφέρη. Καλλιτέχνες, που αξιοποιούν τις δυνατότητές τους να δουν πιο μακριά, με έναν βαθύτερο τρόπο, αμεσότερο και, σε αρκετές περιπτώσεις, πρωτότυπο, τον ποιητικό του λόγο»
Ο νομπελίστας Γεώργιος Σεφεριάδης – Σεφέρης γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1900 και πέθανε στην Αθήνα το 1971.
Ρωξάνη Τσιμπιροπούλου.

Φωτογραφίες : Γιώργος Πισιμίσης.