26/11/2019

Επισκέψεις με ξενάγηση στο νέο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Την Τρίτη 26 και την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου έγιναν ακόμη 2 ξεναγήσεις των Φίλων του Μουσείου Μπενάκη στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι, όπου στεγάζεται “μια από τις σημαντικότερες Ελληνικές συλλογές. Στους 4 ορόφους του κτιρίου είχαμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε έργα των: Πολ Σεζάν, Βίνσεντ Βαν Γκογκ, Πολ Γκογκέν, Κλοντ Μονέ, Εντγκάρ Ντεγκά, Πάμπλο Πικάσο, Ανρί Τουλούζ-Λοτρέκ και άλλων.
Επισκεφθήκαμε και τις δύο αίθουσες που είναι αφιερωμένες σε Έλληνες καλλιτέχνες, μοντέρνους και σύγχρονους: Γιώργο Μπουζιάνη, Γιάννη Τσαρούχη, Νίκο Χατζηκυριάκος-Γκίκα, Γιάννη Μόραλη, Μιχάλη Τόμπρο και άλλους.
Τέλος δεν παραλείψαμε να επισκεφθούμε και την αίθουσα που είναι αφιερωμένη στη σημαντική συλλογή του Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, αποτελούμενη από γαλλικά έπιπλα και αντικείμενα τέχνης, χρονολογούμενα από το 18ο αιώνα, καθώς και κινεζικά αντικείμενα τέχνης από νεφρίτη ή πορσελάνη.

Οι  ξεναγήσεις ήταν εξαιρετικές και έγιναν , αντίστοιχα,  από τους υπεύθυνους του Ιδρύματος κα Ευδοκία Σαμαρά & κ. Παύλο Γκουγιάννο τους οποίους και ευχαριστούμε.

Τις δύο ομάδες συνόδεψαν ο κ. Γιώργος Πισιμίσης και η κ. Αθηνά Κυρτάτα, αντίστοιχα.