22/12/2016 έως 27/12/2016

Εξαήμερο Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στο Άμστερνταμ

Πέμπτη 22 – Τρίτη 27 Δεκεμβρίου

Εξαήμερο Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στο Άμστερνταμ 

Το Δ.Σ. του Σωματείου για να ικανοποιήσει την επιθυμία πολλών μελών, που θέλουν να οργανωθεί ένα ταξείδι  κατά την περίοδο των εορτών, αποφασίζει τα Χριστούγεννα του 2016 να τα γιορτάσει στο όμορφο Άμστερνταμ.

Πέμπτη 22/12: Θα συγκεντρωθούμε στις 15.00 στο αεροδρόμιο και  στις 16.55 θα αναχωρήσουμε με την KLM για το Άμστερνταμ. Στις 19.35 θα φθάσουμε στο αεροδρόμιο “Schiphol” και θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο NH AMSTERDAM CENTRE 4*. Αργότερα ο συνοδός του Γραφείου Μάνεσση θα είναι στη διάθεσή μας για μια βόλτα στη στολισμένη πόλη.

Παρασκευή 23/12 :  Μετά το πρόγευμα στις 09.00 θα περπατήσουμε έως τα Μουσεία, V. van Gogh και Rijks, θα τα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε. Στις 14.00 θα αρχίσει η ξενάγηση στην πόλη.  Θα δούμε τα Βασιλικά Ανάκτορα, την πλατεία Ρέμπραντ, τον κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό καθώς  και τα άλλα αξιοθέατα. Στις 20.00 θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για το εστιατόριο Haesje Claes, όπου θα μας προσφερθεί δείπνο (δώρο του Γραφείου Μάνεσση). Μετά το φαγητό θα επισκεφθούμε (περπατώντας) το χώρο του «Light Festival», εκεί βρίσκονται έργα καλλιτεχνών, που ασχολούνται με το φως. Η είσοδος στο χώρο είναι € 5 το άτομο. Στις 23.30 θα επιστρέψουμε με το πούλμαν στο ξενοδοχείο.

Σάββατο 24/12 : Μετά το πρόγευμα γύρω στις 08.30 θα αναχωρήσουμε για την ημερήσια εκδρομή μας στη Χάγη, στο Ρότερνταμ και στο Ντελφτ. Στη Χάγη, έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου, θα δούμε το περίφημο “Παλάτι της Ειρήνης”, τα μοναδικής ομορφιάς κτήρια, που σήμερα στεγάζουν πρεσβείες και υπουργεία καθώς και τη μεγαλύτερη κοσμική παραλία της Ολλανδίας Scheveningen. Στις 10.30 θα επισκεφθούμε το Μουσείο Mauritshuis, στο οποίο βρίσκονται τα καλύτερα έργα ζωγραφικής της «χρυσής περιόδου» της Ολλανδίας. Μετά θα κατευθυνθούμε προς το Ρότερνταμ, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας, με τους επιβλητικούς ουρανοξύστες, τα μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτήρια και τις γέφυρες Villem και Erasmus. Στις 12.30 θα επισκεφθούμε το Μουσείο Boijmans van Beuningen, όπου βρίσκονται έργα τέχνης (πίνακες, γλυπτά κλπ.) παλαιάς και μοντέρνας εποχής. Τέλος θα επισκεφθούμε το Ντέλφτ, την πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους και ιστορική πόλη, θα θαυμάσουμε το ωραίο μεσαιωνικό κέντρο του καθώς και τους μεγαλόπρεπους βασιλικούς ναούς. Θα επισκεφθούμε το εργοστάσιο με τις φαγεντιανές και τις πορσελάνες «Delft», γνωστές σε όλο τον κόσμο. Θα γευματίσουμε στην περιοχή και θα επιστρέψουμε στο Άμστερνταμ. Το βράδυ στις 21.00 θα έχουμε τη δυνατότητα συμμετοχής στο «réveillon» του εστιατορίου Pasta e Basta, η τιμή συμμετοχής είναι € 70 το άτομο χωρίς τα ποτά. (Την ημέρα της εγγραφής δηλώνεται και εξοφλείται η συμμετοχή). Στο εν λόγω εστιατόριο τραγουδούν από όπερα έως μοντέρνα τραγούδια, βεβαίως και Χριστουγεννιάτικα.

Κυριακή 25/12 : Ημέρα των Χριστουγέννων

Μετά το πρόγευμα γύρω στις 09.30 θα επισκεφθούμε περπατώντας το Μουσείο Stedelijk (Μοντέρνας Τέχνης και Ντιζάιν), όπου βρίσκονται έργα τέχνης διαφόρων εποχών έως και έργα van Gogh. Στις 14.15 θα παρακολουθήσουμε στο Concert Hall το Ορατόριο του Bach (weihnachtsoratorium) με τη Βασιλική Ορχήστρα και διευθυντή τον Trevor Pinnock. Η τιμή του εισιτηρίου είναι € 85 το άτομο. (Την ημέρα της εγγραφής δηλώνεται και εξοφλείται η συμμετοχή). Το βράδυ στις 20.00 θα μεταφερθούμε με το πούλμαν στο εστιατόριο De Waag, που βρίσκεται στην παλαιά ανατολική πύλη εισόδου στο Άμστερνταμ. Μετά το φαγητό θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο με το πούλμαν.

Δευτέρα 26/12 : Μετά το πρόγευμα γύρω στις 08.45 θα αναχωρήσουμε για το Μουσείο Scheepvaart (Ναυτικό Μουσείο), όπου θα δούμε εκθέματα, τα οποία προβάλλουν 500 χρόνια ναυτικής ιστορίας της Ολλανδίας. Στις 11.00 θα επισκεφθούμε το Μουσείο Tropen, εκεί βρίσκονται έργα τέχνης από πολιτισμούς διαφόρων φυλών απ’ όλο τον κόσμο. Στις 13.30 θα επισκεφθούμε το «Katten Kabinet» Μουσείο, που περιλαμβάνει έργα διασήμων καλλιτεχνών με κύριο θέμα τη «γάτα». Στις 15.00 θα επισκεφθούμε την Oude Kerk (παλιά εκκλησία), το παλαιότερο οικοδόμημα του Άμστερνταμ – 800 ετών. Εκεί έχει ταφεί και η γυναίκα του Ρέμπραντ, η Saskia Uylenburgh. Στις 16.30 περίπου θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Μετά θα μπορούμε να επισκεφθούμε περπατώντας το Vodelpark, το οποίο είναι σε απόσταση δύο λεπτών από το ξενοδοχείο μας. Το πάρκο έχει έκταση 4.800 στρεμμάτων και είναι το μεγαλύτερο της πόλης. Το βράδυ ελεύθερο.

Τρίτη 27/12 : Μετά το πρόγευμα θα κατευθυνθούμε προς το αεροδρόμιο «Schiphol». Η πτήση της KLM για Αθήνα θα αναχωρήσει στις 12.00 για να φθάσει στην Αθήνα στις 16.10.

Συμμετοχή έως 48 άτομα. Συνοδεύει η κ. Μαρία Μπενία

Τιμή κατ’ άτομο                                    

Σε δίκλινο δωμάτιο            € 1000
Μονόκλινο                          € 1350

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ-ΑΘΗΝΑ με KLM

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ     16:55 – 19:35
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ     12:00 – 16:10

 • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων.
 • Πέντε διανυκτερεύσεις στο NH AMSTERDAM CENTRE 4*.
 • Mπουφέ-πρόγευμα καθημερινά.
 • Δείπνο στις 23/12 στο εστιατόριο Haesje Claes.
 • Δείπνο στις 25/12 ημέρα των Χριστουγέννων στο εστιατόριο De Waag.
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως ανωτέρω πρόγραμμα.
 • Τοπικός Ελληνόφωνος συνοδός – ξεναγός.
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου.
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξειδιωτική για όλους τους συμμετέχοντες.
 • Φ.Π.Α.
 • Μεταφορά από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Πλ. Ρηγίλλης με πούλμαν.

Δεν περιλαμβάνονται: Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα και γενικά ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

Δηλώσεις συμμετοχής από Δευτέρα 31 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 στο Ταξιδιωτικό Γραφείο ΜΑΝΕΣΣΗΣ (Φιλελλήνων 4, 1ος όροφος), τηλ. 2103290120 κ. Βασίλη Γκοργκόλη.