08/12/2020

ΑΝΑΒΟΛΗ Ημερίδας με θέμα:  «Οικία–Μέγαρο–Μουσείο. Ένα κτήριο, τρεις αιώνες. Η ιστορία του κεντρικού κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη από την ανέγερσή του ως σήμερα»

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,
Οι παρούσες συνθήκες, με τη διαρκώς επιδεινούμενη πορεία της υγειονομικής κρίσης, μας επιβάλλουν την αναβολή της ημερίδας για το κεντρικό κτήριο του Μουσείου, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 8 Δεκεμβρίου. Η διοργάνωσή της μέσω διαδικτύου θα ήταν ίσως εφικτή από τεχνικής απόψεως, αλλά το γενικότερο κλίμα θα αδικούσε μια πανηγυρική εκδήλωση, σχεδιασμένη για να τιμήσει τη λαμπρή επέτειο της επαναλειτουργίας του Μουσείου το 2000, μετά από δέκα χρόνια προετοιμασίας και κοπιώδους εργασίας. Ας είμαστε αισιόδοξοι ότι η άνοιξη του 2021 θα μας βρει όλους ασφαλείς και σε πολύ καλύτερη διάθεση, ώστε να προγραμματίσουμε εκ νέου τη βραδιά και να τιμήσουμε την ταυτόχρονη αναγέννηση του μουσειακού οργανισμού και του ιστορικού κελύφους του με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο.
Σταύρος Αρβανιτόπουλος

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00 στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, Κουμπάρη 1

Ημερίδα με θέμα:  «Οικία – Μέγαρο – Μουσείο. Ένα κτήριο, τρεις αιώνες. Η ιστορία του κεντρικού κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη από την ανέγερσή του ως σήμερα».

Η εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος των 20 χρόνων από την επαναλειτουργία του Μουσείου, θα πλαισιωθεί από ομιλίες ιστορικών και αρχιτεκτόνων καθώς και από προβολή διαφανειών.

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.

Δηλώσεις συμμετοχής από Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, στο Γραφείο των Φίλων 09.00-15.00, τηλ. 210 7229958.