12/11/2019

Μια ξεχωριστή βραδιά στο Εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη, Κουμπάρη 1 για τη Nelly’s

Με μεγάλη επιτυχία , την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, οι Φίλοι διοργανώσαμε δείπνο στο Εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη, Κουμπάρη 1, για τη Nelly’s. Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στη σπουδαία ελληνίδα φωτογράφο του 20ού αιώνα Έλλη Σεραϊδάρη- Σουγιουλτζόγλου, γνωστή ως Nelly’s, προκειμένου το Σωματείο μας  να συνδράμει οικονομικά την προσπάθεια του Μουσείου στη πραγματοποίηση της αναδρομικής της έκθεση. Μια φιλόδοξη έκθεση, που θα παρουσιάσει το σύνολο του έργου της, βασισμένη στο φωτογραφικό της αρχείο το οποίο έχει παραχωρήσει στο Μουσείο Μπενάκη (1985) μαζί με τα πνευματικά της δικαιώματα.

Ο Πρόεδρος των Φίλων κ. Γιώργος Πισιμίσης, απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό στους προσκεκλημένους ενώ ευχαρίστησε για την παρουσία των την Διοίκηση του Μουσείου Μπενάκη και συγκεκριμένα την κα Ειρήνη Γερουλάνου Πρόεδρο της Δ.Ε και τους κ.κ Χάρη Σιαμπάνη Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γιώργη Μαγγίνη Επιστημονικό Διευθυντή και Νίκο Τριβουλίδη Διευθυντή Πόρων & Ανάπτυξης. Επίσης ευχαρίστησε για την παρουσία της την κα Αιμιλία Γερουλάνου, πρώην Πρόεδρο της Δ.Ε.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Γ. Γραμματέας των Φίλων κ. Νίκος Καρράς, που αναφέρθηκε στη ζωή της Nelly’s από το πολύπαθο Αϊδίνη της Μ. Ασίας, στην Ελλάδα, Γερμανία και  Ν. Υόρκη, καταλήγοντας ότι η Nelly’s αποτελεί έναν βασικότατο κρίκο στην αλυσίδα όσων συνέβαλαν στην άνθηση του νεοελληνικού πολιτισμού τα χρόνια πριν και μετά τον πόλεμο με την τέχνη της φωτογραφίας, όπως ο Άγγελος και η Εύα Σικελιανού, ο Ελύτης, ο Σεφέρης και άλλοι.  Ακολούθως η κα Αλίκη Τσίργιαλου Υπεύθυνη των Φωτογραφικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, μας μίλησε για τις προετοιμασίες της  αναδρομικής έκθεσης, που θα επιχειρήσει να παρουσιάσει τόσο την πολλαπλότητα των θεμάτων της Nelly’s, όσο και τις πολυάριθμες τεχνικές που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της σαραντάχρονης επαγγελματικής της δραστηριότητας και κλείνοντας, ευχαρίστησε τους Φίλους για την συνδρομή των.

Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς είχαν η Λίλιαν (βιολί) και ο Θεόδωρος (ακκορντεόν) ενώ το δείπνο επιμελήθηκε το ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟ του κ. Τάκη Χριστοφιλέα.

Ομιλία κ. Νίκου Καρρά     Ομιλία κ. Νίκου Καρρά – 12.11.2019

Ομιλία κ. Αλίκης Τσίργιαλου    Ομιλία κ. Αλίκης Τσίργιαλου -12.11.2019