04/05/2018

Παρουσίαση του έργου των Βαγγέλη Μουστάκα, Ζωής Σαβίνα και Αλέξανδου Μουστάκα.

Την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 το βράδυ στις 19.30 στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη στην Κουμπάρη 1, έγινε η προγραμματισμένη εκδήλωση του Σωματείου για την παρουσίαση του έργου των τριών ταλαντούχων καλλιτεχνών Βαγγέλη Μουστάκα γλύπτη, Ζωής Σαβίνα ποιήτριας «χάϊ κου» και Αλέξανδρου Μουστάκα, ζωγράφου.
Για τον εξαιρετικό γλύπτη μίλησε ο γνωστός Καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Στέλιος Λυδάκης, ο οποίος εξήγησε την τεχνοτροπία του Βαγγέλη Μουστάκα, δείχνοντας στην οθόνη έργα του, που είναι εγκατεστημένα είτε στην Αθήνα (Α΄ Κοιμητήριο – Μνημείο Θεοχαράκη) είτε στη Θεσσαλονίκη, ή σε άλλες πόλεις της χώρας.
Για την πολυβραβευμένη ποιήτρια και μέλος της  Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Ζωή Σαβίνα, μίλησε ο ποιητής και δοκιμιογράφος κ. Δημήτρης Πιστικός, ο οποίος έκανε μια ενδελεχή ανάλυση του έργου της και έδειξε στην οθόνη βιβλία της, που έχουν μεταφρασθεί και στην αγγλική γλώσσα. Για τις μεταφράσεις μίλησε ο μεταφραστής, γλωσσολόγος και διδάκτωρ Συγκριτικής Γλωσσολογίας κ. Κωνσταντίνος Φουράκης ο οποίος είπε ότι η επιτυχία του ποιητικού έργου στην ξένη γλώσσα εναπόκειται στην ποιοτική μετάφρασή του.
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Κώστας Σερέζης μας έκανε κοινωνούς των νοημάτων του ζωγραφικού έργου του Αλέξανδρου Μουστάκα, βλέποντας στην οθόνη να εναλλάσσονται τα όμορφα ελληνικά τοπία με τις θάλασσες και τα θαλασσοπούλια.

Ήταν μια βραδιά πολιτισμού και τέχνης που άρχισε με 1΄ λεπτού σιγή στη μνήμη του Μοναδικού Άγγελου Δεληβορριά.

Ρωξάνη Τσιμπιροπούλου