21/10/2019 έως 25/10/2019

Πενθήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια

Δευτέρα 21 έως Παρασκευή 25 Οκτωβρίου

Πενθήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια

Δευτέρα 21/10: Αθήνα – Ιωάννινα
Αναχώρηση από Αθήνα στις 08.00 και άφιξη στα Ιωάννινα μέσω Ρίου-Αντιρρίου στις 14.00 περίπου. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε το Μουσείο Βρέλλη Κέρινων Ομοιωμάτων, όπου αναπαρίστανται  Ιστορικά γεγονότα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και παρουσιάζονται οι ήρωες σε φυσικό μέγεθος, διαδραματίζοντας τους  ρόλους τους στους αντίστοιχους τόπους. Κατόπιν θα γευματίσουμε σε εστιατόριο στη Λίμνη Ιωαννίνων και στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, Du Lac (5* de luxe).

Το απόγευμα θα κάνουμε βόλτα στη λίμνη και το νησάκι, όπου θα ξεναγηθούμε στην Ι. Μονή Παντελεήμονος και τη Μονή Ντίλιου από Αρχαιολόγο της ΕΦΑ Ιωαννίνων. Επίσης θα ξεναγηθούμε και στο Μουσείο Αλή Πασά από υπεύθυνο του χώρου. Το βράδυ ελεύθερο.

Τρίτη 22/10: Μετά το πρωινό αναχωρούμε στις 08.30 για το Μονοδένδρι, όπου θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής, χτισμένη το 1412 στο χείλος της χαράδρας του Βίκου, από τον Μιχαήλ Βοεβόδα. Κατόπιν, περνώντας από τα ιστορικά γεφύρια Καλογερικό (1814) και Κόκκορου (1750), θα φθάσουμε στο Καπέσοβο, όπου θα επισκεφθούμε τον Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου, ο οποίος οικοδομήθηκε και ιστορίθηκε το 1793 καθώς και την Πασχάλειο Σχολή, τη μεγαλύτερη Σχολή του Ζαγορίου, η οποία λειτούργησε από το 1861 έως το 1985.  Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα θαυμάσουμε την περίφημη Σκάλα του Βραδέτου, που ένωνε το χωριό Βραδέτο με το Καπέσοβο και τον υπόλοιπο κόσμο έως τη δεκαετία του ’70. Μετά θα κατευθυνθούμε προς το Τσεπέλοβο. Εκεί θα επισκεφθούμε τον Ι. Ν. Αγίου Νικολαόυ (18ος αι.), κεντρική εκκλησία του χωριού με μοναδικό τοιχογραφημένο ζωγραφικό διάκοσμο, καθώς και το Τσούφλειο Φαρμακείο. Οι ξεναγήσεις θα γίνουν από αρχαιολόγο της ΕΦΑ Ιωαννίνων. Θα γευματίσουμε στο Τσεπέλοβο και θα επιστρέψουμε στα Ιωάννινα το απόγευμα. Το βράδυ ελεύθερο.

Τετάρτη 23/10: Μετά το πρωινό αναχωρούμε στις 08.30 για να επισκεφθούμε το Σπήλαιο Περάματος. Το Σπήλαιο ανακαλύφθηκε το 1940, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και είναι ένα από τα ωραιότερα παγκοσμίως. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Περισσότερα από είκοσι χιλιάδες αντικείμενα από την αρχαία, βυζαντινή και νεότερη περίοδο διηγούνται την ιστορία της Ιατρικής. Θα ξεναγηθούμε από τον Καθηγητή κ. Στέφανο Γερουλάνο, εμπνευστή και δημιουργό του Μουσείου. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας έως το Καλπάκι, για να επισκεφθούμε το Στρατιωτικό Μουσείο Καλπακίου, όπου εκτίθενται κειμήλια της Μάχης του Καλπακίου κ.α. Κατόπιν θα κατευθυνθούμε προς το Μεγάλο Πάπιγκο, όπου θα γευματίσουμε και στη συνέχεια, περνώντας από την Κόνιτσα, θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στην Ι. Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μολυβδοσκέπαστος). Η Μολυβδοσκέπαστος είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια στην Ελλάδα και χτίστηκε από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Πωγωνάτο το 668-685μΧ.

Πέμπτη 24/10: Μετά το πρωινό αναχωρούμε στις 08.30 για να επισκεφθούμε το Κάστρο των Ιωαννίνων – Ίτς Καλέ, το Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Αργυροτεχνίας (ΠΙΟΠ). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο Κώστας Φρόντζος καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, τα εκθέματα του οποίου καλύπτουν μια μεγάλη χρονική περίοδο, από την πρώτη εμφάνιση του ανθρώπου στην Ήπειρο πριν από 250.000 χρόνια, έως και τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους (3ος αι. μ.Χ.). Θα ξεναγηθούμε από αρχαιολόγο της ΕΦΑ Ιωαννίνων. Θα γευματίσουμε σε εστιατόριο της περιοχής. Το βράδυ ελεύθερο.

Παρασκευή 25/10: Μετά το πρωινό αναχωρούμε με τις αποσκευές για να επισκεφθούμε και να ξεναγηθούμε στο Μουσείο Πολέμου 1912-1913 (παλαιό χάνι του Εμίν-Αγά) και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης», όπου εκτίθενται έργα του γλύπτη, τα οποία μιλούν για την Ήπειρο και την ιστορία της. Κατόπιν θα κατευθυνθούμε προς τη Δωδώνη, όπου θα επισκεφθούμε το Ιερό του Διός (Ιερά Οικία) και το αρχαίο θέατρο, ένα από τα μεγαλύτερα της αρχαιότητας με χωρητικότητα 15.000-17.000 περίπου θεατών. Εκεί θα ξεναγηθούμε από Αρχαιολόγο της ΕΦΑ Ιωαννίνων. Μετά το μεσημβρινό γεύμα θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς την Αθήνα.

Συνοδεύει η κ. Αθηνά Κυρτάτα.

Συμμετοχή έως 38 άτομα.

Κόστος κατ’ άτομο σε Δίκλινο:     € 460
Μονόκλινο:                                       € 610

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές και ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Τέσσερεις (4) διανυκτερεύσεις στο Hotel Du Lac Congress Center & Spa 5* (www.hoteldulac.gr).
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.
  • Συνοδός από το Γραφείο ΜΑΝΕΣΣΗΣ (κ. Σπύρος Βούλγαρης).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης για άτομα κάτω των 75 ετών & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόρος διαμονής 4  ανά δωμάτιο/ανά διανυκτέρευση
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
  • Είσοδοι σε μουσεία και σε αρχαιολογικούς χώρους.
  • Γεύματα.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.

Δηλώσεις συμμετοχής τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου από τις 09.30πμ στο Ταξιδιωτικό Γραφείο ΜΑΝΕΣΣΗΣ (Φιλελλήνων 4, 1ος όροφος) τηλ. 2103290152 κ. Ηλία Χρόνη.