21/03/2020 έως 25/03/2020

ΑΚΥΡΩΣΗ: Πενθήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ για λόγους ασφαλείας σχετικά με την μετάδοση του κορωναϊού.

Σάββατο 21– Τετάρτη 25 Μαρτίου
Πενθήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

Σάββατο 21/3: Αναχώρηση από Πλ. Ρηγίλλης στις 08.00 για Θεσσαλονίκη. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε στον Πλαταμώνα, όπου θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στο Κάστρο του Πλαταμώνα. Το κάστρο-πόλη της μεσοβυζαντινής περιόδου (10ος αι.) είναι κτισμένο νοτιανατολικά του Ολύμπου και ο Πύργος του, ο οποίος δεσπόζει πάνω στην εθνικό οδό, είναι ο πιο εντυπωσιακός ακρόπυργος που υπάρχει σε ελληνικό κάστρο. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα,  ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά του Ολύμπου. Σε απόσταση 500μ από το σημείο, που μπορεί να σταματήσει το πούλμαν μας είναι η πλατεία του χωριού, όπου θα γευματίσουμε. Φθάνοντας στη Θεσσαλονίκη  θα έχουμε το χρόνο να κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Θα σταματήσουμε  στη γωνία Αριστοτέλους και Εγνατία οδός και θα περιηγηθούμε το Μπέη Χαμάμ, το Χαμτζά Μπέη Τζαμί, τη Νέα Παραλία και τις Ομπρέλες του Γιώργου Ζογγολόπουλου. Κατόπιν θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο μας Mediterranean Palace (5*). Το βράδυ ελεύθερο.

Κυριακή 22/3: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε στις 08.45 για να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Ρωμαϊκής Αγοράς, με ευρήματα της ανασκαφικής έρευνας, που διηγούνται την ιστορία του συγκροτήματος της Αγοράς και έμμεσα την ιστορία της πόλης, από τον 3ο αιώνα πΧ έως σήμερα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου (5ος αιώνας), τον Ι. Ν. Παναγιάς  Αχειροποιήτου, από τους αρχαιότερους χριστιανικούς ναούς σε ολόκληρη την Ελλάδα και τον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας, από τους σημαντικότερους παλαιοχριστιανικούς Βυζαντινούς ναούς της Θεσσαλονίκης. Κατόπιν θα επισκεφθούμε την Αψίδα του Γαλέριου, τη λεγόμενη σήμερα Καμάρα, από τα χαρακτηριστικότερα μνημεία της ύστερης αρχαιότητας. Στους χώρους και τα μνημεία θα ξεναγηθούμε από αρχαιολόγους της ΕΦΑ της Πόλης της Θεσσαλονίκης. Θα γευματίσουμε σε εστιατόριο της περιοχής και μετά θα περιηγηθούμε εξωτερικά το Κάστρο της Θεσσαλονίκης με τα επιβλητικά μεσαιωνικά βυζαντινά τείχη και φρούρια, τα οποία κυκλώνουν ακόμα και σήμερα ένα μέρος του κέντρου της πόλης. Κατόπιν θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθερο.

Δευτέρα 23/3: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε στις 08.45 για να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με τις μοναδικές συλλογές αριστουργημάτων της αρχαίας ελληνικής τέχνης, που χρονολογούνται από την προϊστορική εποχή έως την ύστερη αρχαιότητα. Θα ξεναγηθούμε από υπεύθυνο του Μουσείου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, ένα σύγχρονο μουσείο, το οποίο προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα του Βυζαντινού πολιτισμού μέσα από τις πρωτότυπες εκθέσεις και την πολυσχιδή δραστηριότητά του. Τέλος θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Λευκού Πύργου, το εμβληματικό μνημείο της Θεσσαλονίκης. Στα μουσεία και τους χώρους θα ξεναγηθούμε από Βυζαντινολόγο της ΕΦΑ της Πόλης της Θεσσαλονίκης. Αφού γευματίσουμε σε εστιατόριο της περιοχής θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.  Το απόγευμα θα μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα στα Λαδάδικα, τη γνωστή ιστορική συνοικία της πόλης. Το βράδυ ελεύθερο.

Τρίτη 24/3: Μετά το πρωινό αναχωρούμε στις 08.45 για να επισκεφθούμε και να ξεναγηθούμε στο Εβραϊκό Μουσείο, το οποίο μέσα από τα κειμήλια και τα τεκμήρια που συγκεντρώνει, παρουσιάζει την ιστορία της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, όπου θα ξεναγηθούμε από υπεύθυνο του χώρου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Ροτόντα, μνημείο που οικοδομήθηκε γύρω στο 306μΧ ως ναός του Δία ή του Καβείρου και μετατράπηκε σε χριστιανικό ναό κατά τη διάρκεια των παλαιοχριστιανικών χρόνων. Εκεί θα ξεναγηθούμε από αρχαιολόγο της ΕΦΑ της Πόλης της Θεσσαλονίκης. Τέλος θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο ερευνά και μελετά τον παραδοσιακό πολιτισμό των τελευταίων αιώνων και χρόνων στον βορειοελλαδικό χώρο. Μετά το μεσημβρινό γεύμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα είμαστε ελεύθεροι.

Τετάρτη 25/3: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε με τις αποσκευές μας για να επισκεφθούμε και να ξεναγηθούμε στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων ΤΟΨΙΝ στον χώρο του οποίου διεξήχθησαν έντονες διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην τελική παράδοση της Θεσσαλονίκης στους Έλληνες. Το Μουσείο φιλοξενεί πολεμικά κειμήλια, στρατιωτικές στολές, περίστροφα του ελληνικού στρατού κ.ά. Μετά την επίσκεψη αυτή θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς την Αθήνα και θα γευματίσουμε καθ’ οδόν.

Συνοδεύει ο κ. Νίκος Βασιλάτος.
Συμμετοχή έως 48 άτομα.

Κόστος κατ’ άτομο σε Δίκλινο:  € 490
Μονόκλινο:  € 690

Διαδρομή πούλμαν: Πλ. Ρηγίλλης – Ομόνοια – Λεωφ. Αθηνών – Εθνική Οδός Πατρών-Θεσσαλονίκης.
Στην επιστροφή θα ακολουθηθεί η αντίστροφη πορεία.

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές και ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Τέσσερεις (4) διανυκτερεύσεις στο Mediterranean Palace (5*) (www.mediterranean-palace.gr).
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.
  • Συνοδός από το Γραφείο ΜΑΝΕΣΣΗΣ.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια για άτομα έως 75 ετών & ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόρος διαμονής € 4 ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Γεύματα.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.

Δηλώσεις συμμετοχής από Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου από τις 09.30πμ στο Ταξιδιωτικό Γραφείο ΜΑΝΕΣΣΗΣ (Φιλελλήνων 4, 1ος όροφος), τηλ. 2103290152 κ. Ηλία Χρόνη.