07/12/2019 έως 11/12/2019

Πενθήμερο αεροπορικό ταξίδι στο Μαρακές

Σάββατο 7 έως Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019
Πενθήμερο αεροπορικό ταξίδι στο Μαρακές

Σάββατο 7/12: ώρα 06.30 από Πλ. Ρηγίλλης θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Για όσους θα έλθουν, με ίδια μέσα η συνάντηση είναι στις 07.15 στο αεροδρόμιο.

Η άφιξη στο Μαρακές θα είναι στις 12.45 τοπική ώρα. Η κοσμοπολίτικη και εξωτική αυτή πόλη είναι μία από τις τέσσερεις αυτοκρατορικές πόλεις του Μαρόκου. Μετά από χρονοβόρες διατυπώσεις στο αεροδρόμιο, θα φθάσουμε στο κέντρο της πόλης για φαγητό, σε επιλεγμένο εστιατόριο διεθνούς και τοπικής κουζίνας. Μετά θα πάμε στο ξενοδοχείο μας το Atlas Medina 4*, όπου θα έχουμε ολιγόωρη ξεκούραση. Στις 21.00 θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για το φολκλορικό Show Fantasia, στο πασίγνωστο Chez Ali στα περίχωρα του Μαρακές. Πρόκειται περί ενός τεράστιου χώρου με κερκίδες, όπου παρουσιάζονται ακροβατικές ιπποδρομίες, χορός της κοιλιάς και όχι μόνο (προσφορά του Γραφείου Μάνεσσης). Επιστροφή γύρω στις 23.30 στο ξενοδοχείο μας.

Κυριακή 8/12 ώρα 09.15: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για να γνωρίσουμε την πόλη που μας φιλοξενεί. Θα δούμε το περίφημο τζαμί «Κουτουμπία», του οποίου ο μιναρές αποτελεί το σύμβολο της πόλης του Μαρακές. Η είσοδος στο Τζαμί δεν επιτρέπεται σε μη μουσουλμάνους. Μετά θα κατευθυνθούμε προς τη Νεκρόπολη και τα Μαυσωλεία της δυναστείας των Σααδιτών, ένα εξαιρετικό σύνολο ταφικών μνημείων, που προστατεύεται από την UNESCO. Θα διασχίσουμε την πολύχρωμη εβραϊκή συνοικία Mellah, που βρίσκεται δίπλα στα πολύβουα παζάρια, τα souks της Μεντίνας (της παλιάς αγοράς). Θα συνεχίσουμε με τις επισκέψεις μας στο παλάτι El Bahia του 19ου αιώνα, που ανήκε στην ευνοούμενη του τότε πασά της πόλης και το Μουσείο Dar Si Said (εθνογραφικό), ένα πανέμορφο ανάκτορο, που φιλοξενεί συλλογές χαλιών, ξύλινων διακοσμητικών κ.λπ. Για το μεσημβρινό γεύμα θα επισκεφθούμε το Dar Cherifa, ένα λαμπρό κτήριο της εποχής των Σααδιτών, το οποίο λειτουργεί και ως εστιατόριο με κουζίνα επηρεασμένη από τις γεύσεις των Βερβερίνων, των Εβραίων καθώς και των Αράβων της Ανδαλουσίας. Το βράδυ γύρω στις 20.30 θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για να επισκεφθούμε την πλατεία των θαυμάτων την Πλατεία Jemaa El-Fna, που θα μας καταπλήξει με τα χίλια πρόσωπά της. Επιστροφή αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο μας.

Δευτέρα 9/12 ώρα 08.45: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για την Essaouira, την όμορφη παραθαλάσσια πόλη (στον Ατλαντικό) με τα λευκά και μπλε σπίτια, το κάστρο, τα τείχη, το γραφικό της λιμάνι. Αλλά πριν φθάσουμε στον προορισμό μας θα επισκεφθούμε την περιοχή με το Argan oil. Στην Essaouira, μετά από τις επισκέψεις μας, θα γευματίσουμε και θα επιστρέψουμε στο Μαρακές το απόγευμα. Το βράδυ ελεύθερο.

Τρίτη 10/12 ώρα 09.00: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για την επίσκεψή μας στον κήπο του Γάλλου ζωγράφου Jacques Majorelle (1886-1962). Ο κήπος, ο οποίος άνοιξε στο κοινό το 1947, περιείχε εξαιρετικά σπάνια φυτά, που έφερνε ο ίδιος ο ζωγράφος από τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο. Το 1962 μετά το θάνατό του, ο κήπος εγκαταλείφθηκε έως το 1980 που αγοράσθηκε από το διάσημο Γάλλο σχεδιαστή μόδας Yves Saint Laurent και το σύντροφό του Pierre Bergé, οι οποίοι γοητευμένοι από το εξωτικό Μαρακές, αποφάσισαν να ζουν και εκεί. Ο κήπος εμπλουτίσθηκε και με άλλα σπάνια φυτά, το δε στούντιο του Majorelle άνοιξε ως μουσείο αφιερωμένο στο βερβερίνικο πολιτισμό. Μετά το θάνατο του Yves Saint Laurent το 2008 ο κήπος και γενικά η ιδιοκτησία περιήλθαν στο κοινωφελές Ίδρυμα Bergé – Saint Laurent, το οποίο ανέλαβε τη διατήρηση και τη συντήρησή τους. Εκτός του Μουσείου για το βερβερίνικο πολιτισμό, που περιλαμβάνει εξαιρετικές συλλογές κοσμημάτων, όπλων, χαλιών, υφασμάτων κ.λπ., στο χώρο του κήπου ιδρύθηκε το 2017 Μουσείο για τις δημιουργίες του Yves St Laurent καθώς και Μνημείο. Θα τα επισκεφθούμε. Λειτουργούν επίσης βιβλιοπωλείο, καφετέρια και boutique. Μετά την επίσκεψή μας στον κήπο Majorelle κ.λπ. θα επισκεφθούμε το Μουσείο της γυναίκας του Μαρακές, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση (2,5χλμ.) από τον κήπο. Το Μουσείο είναι η πρώτη πολιτιστική πρωτοβουλία αυτού του είδους στη Β. Αφρική, δεδομένου ότι οι χώρες είναι ιστορικά ανδροκρατούμενες. Είναι αφιερωμένο στις γυναίκες-μητέρες, εργαζόμενες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, ηγέτες, που παρουσιάζουν το έργο τους εντός και εκτός της χώρας γενόμενες πρεσβευτές του Μαρόκου. Κατόπιν θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της ημέρας θα είναι ελεύθερο. Το βράδυ γύρω στις 20.00-20.30 θα απολαύσουμε το δείπνο (προσφορά του Γραφείου Μάνεσσης) μέσα στο Atlas Medina, το ξενοδοχείο μας.

Τετάρτη 11/12: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για το αεροδρόμιο, ώστε να είμαστε εγκαίρως για τις χρονοβόρες διατυπώσεις εκεί. Η πτήση της Aegean αναχωρεί στις 13.35 και φθάνει στην Αθήνα στις 18.55.

Συνοδεύει ο κ. Γιώργος Πισιμίσης.

Συμμετοχή έως 46 άτομα.                                           

Κόστος σε δίκλινο κατ’ άτομο    € 1.070                                  
Μονόκλινο                                     € 1.270

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΑΡΑΚΕΣ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES

A3 738 07/12 ATH – RAK 09.15 – 12.45
A3 739 11/12 RAK – ATH 13.35 – 18.55

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων.
 • Τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ATLAS MEDINA 4* (www.atlasmedinaspamarrakech.com)
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά στο ξενοδοχείο.
 • Δείπνο το τελευταίο βράδυ στο ξενοδοχείο.
 • Φολκλορικό Show με ποτό στο Chez Ali.
 • Ξεναγήσεις και μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Είσοδοι: Νεκρόπολη, Palais Bahia, Μουσείο Dar Si Said, Sqalla Essaouira, Majorelle Gardens.
 • Συνοδός του ταξιδιωτικού Γραφείου Μάνεσσης.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για όλους τους εκδρομείς
 • Μεταφορά από Πλ. Ρηγίλλης προς Αεροδρόμιο και επιστροφή.
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:
Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.

Δηλώσεις συμμετοχής από Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στο Ταξιδιωτικό Γραφείο ΜΑΝΕΣΣΗΣ (Φιλελλήνων 4, 1ος όροφος), τηλ. 2103290103 / 2103290143, κ. Θεοδώρα Χριστοφίδου.