28/05/2020 έως 31/05/2020

ΑΚΥΡΩΣΗ: Τετραήμερη εκδρομή στο Μυστρά

Ακυρώνεται λόγω απαγόρευσης συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους.

Πέμπτη 28 – Κυριακή 31 Μαΐου

Τετραήμερη εκδρομή στο Μυστρά

Πέμπτη 28/5: Αναχώρηση από την Πλ. Ρηγίλλης στις 08.00. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε στη Σπάρτη στις 12.30 περίπου και θα επισκεφθούμε τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) Λακωνίας, όπου θα ξεναγηθούμε από την κ. Πέπη Γαβαλά, Ιστορικό-Αρχειονόμο. Μετά το γεύμα θα επισκεφθούμε ένα μικρό ανασκαμμένο μνημειακό σύνολο που προσφάτως αποδόθηκε στο κοινό: το σταυροειδή εγγεγραμμένο ναό του 10ου αι., το ρωμαϊκό/βυζαντινό λουτρώνα και τον τρίκογχο ναό με τα μαρμαροθετημένα δάπεδα στη ρίζα του λόφου της ακρόπολης. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε την πόλη της Σπάρτης, όπου διατηρούνται πολυάριθμα δημόσια και ιδιωτικά οικοδομήματα του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, τυπικά δείγματα του κλασικισμού. Κατόπιν θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο μας, ΜΑΝΙΑΤΗΣ στο κέντρο της πόλης. Το βράδυ ελεύθερο.

Παρασκευή 29/5: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Μυστρά. Θα παρακολουθήσουμε την επιμνημόσυνη τελετή, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Μητρόπολη του Αγίου Δημητρίου για τους πεσόντες κατά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Μετά το πέρας της τελετής θα ξεναγηθούμε στα εκκλησιαστικά και τα κοσμικά κτήρια της Κάτω Χώρας. Θα γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο με θέα την κοιλάδα του Ευρώτα. Το απόγευμα ελεύθερο.

Σάββατο 30/5: Μετά το πρωινό μετάβαση και πάλι στο Μυστρά, όπου θα ξεναγηθούμε στο παλαιότερο κτίσμα του οικισμού, το κάστρο του Γουλιέλμου Β΄ Βιλλαρδουίνου και στη συνέχεια, στους ναούς, τις μονές, τα ανάκτορα, τις κατοικίες της Άνω Χώρας. Θα επιστρέψουμε στη Σπάρτη όπου θα γευματίσουμε. Το απόγευμα θα ξεναγηθούμε από αρμόδιο στο Μουσείο της Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), όπου με εξαιρετική σαφήνεια και πληρότητα παρουσιάζεται διαχρονικώς, η σημασία του πολύτιμου αυτού προϊόντος της ελληνικής γης σε όλες τις εκφάνσεις του βίου. Το βράδυ ελεύθερο.

Κυριακή 31/5: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε με τις αποσκευές μας και θα κατευθυνθούμε προς τα Χρύσαφα, ένα ημιορεινό χωριό 15χλμ. Ανατολικώς της Σπάρτης, όπου θα ξεναγηθούμε σε δύο βυζαντινούς ναούς, της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας (όπου διατηρήθηκε σημαντικό τοιχογραφικό σύνολο του 1290) και του παρακείμενο Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, με τοιχογραφίες του 1367/8. Κατόπιν, θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς την Αθήνα και θα γευματίσουμε καθ’ οδόν.

Ξεναγεί ο κ. Σταύρος Αρβανιτόπουλος, Βυζαντινολόγος

Συνοδεύει μέλος του Δ.Σ.

Συμμετοχή έως 48 άτομα.

Κόστος κατ’ άτομο σε Δίκλινο:  €340
Μονόκλινο:   €410

Διαδρομή πούλμαν: Πλ. Ρηγίλλης – Ομόνοια – Λεωφ. Αθηνών – Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου.
Στην επιστροφή θα ακολουθηθεί η αντίστροφη πορεία.

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές και ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις σε standard δωμάτια, στο ξενοδοχείο ΜΑΝΙΑΤΗΣ 3*, www.maniatishotel.gr
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.
  • Συνοδό από το Γραφείο ΜΑΝΕΣΣΗΣ.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια για άτομα έως 75 ετών & ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόρος διαμονής €1,50 ανά δωμάτιο/ανά διανυκτέρευση
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
  • Είσοδοι σε μουσείο, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Γεύματα.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.

Δηλώσεις συμμετοχής από Δευτέρα 4 Μαΐου από τις 09.30πμ στο Ταξιδιωτικό Γραφείο ΜΑΝΕΣΣΗΣ (Φιλελλήνων 4,1ος όροφος), τηλ. 2103290152, κ. Ηλία Χρόνη.