12/05/2023 έως 14/05/2023

Τριήμερη εκδρομή στην Κέα

Αναχώρηση από πλ. Ρηγίλλης στις 6.45 για το Λαύριο και επιβίβαση στο πλοίο των 9.00. Άφιξη στην Κέα, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αγίας Ειρήνης, ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και εμπορικά κέντρα της Εποχής του Χαλκού στο Αιγαίο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το «Στενό του Λάμπρου Κατσώνη» απ’ όπου την άνοιξη του 1790 ο θρυλικός θαλασσομάχος, ιππότης του ρωσικού Τάγματος του Αγίου Γεωργίου, Λάμπρος Κατσώνης, πέρασε με επιτυχία το πλοίο του στην ανοικτή θάλασσα, ξεφεύγοντας από τους Οθωμανούς. Διάλειμμα για φαγητό και μπάνιο στην παραλία του Οτζιά για τους τολμηρούς! Στη συνέχεια επίσκεψη στην Ι.Μ. της Παναγίας της Επισκοπής του 17ου αι., που κτίστηκε πάνω σε αρχαίο ναό γυναικείας θεότητας. Σήμερα διασώζεται η εκκλησία και κάποια σημεία από την περίμετρο του ενισχυμένου οχυρωματικού περιβόλου με τον πέτρινο πύργο, τα οποία υπήρξαν μέρος ενός σημαντικού βυζαντινού οικισμού που αναπτύχθηκε στην περιοχή. Το βραδάκι βόλτα στην Κορησσία, το κύριο λιμάνι του νησιού.

Σάββατο 13 Μαΐου
Μετάβαση στην Ιουλίδα, πρωτεύουσα της Κέας. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στην ενδοχώρα του νησιού, στους λόφους Κάστρου και Μύλων, στην ίδια θέση με την ομώνυμη αρχαία πόλη. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον Αρχαίο Λέοντα, μνημείο του 6ου αιώνα που προστάτευε τους κατοίκους του νησιού από τις νύμφες. Διάλειμμα για φαγητό στην Ιουλίδα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τους δύο μεσοβυζαντινούς ναούς με τοιχογραφίες του 13ου αι.: της Αγίας Άννας έξω από την Ιουλίδα και των Αγίων Αποστόλων στην Κάτω Μεριά, με ενδιάμεση στάση στην Ι.Μ. Καστριανής με τη μαγευτική θέα.

Κυριακή 14 Μαΐου
Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Καρθαίας, η οποία υπήρξε μία από τις τέσσερεις αρχαίες πόλεις-κράτη που αναπτύχθηκαν στην Κέα και έφτασε σε περίοδο ακμής τον 6ο και 5ο αιώνα π.Χ. Ήταν μέλος της Β’ Αθηναϊκής Συμμαχίας και η οικονομία της στηριζόταν στην εξαγωγή μίλτου (ορυκτό που χρησιμοποιούνταν κυρίως στη ναυπηγική) στην Αθήνα. Η πρόσβαση στο χώρο θα γίνει οδικώς. Το πούλμαν θα μας αφήσει στη θέση Σταυρουδάκι, απ’ όπου μέσω ενός μονοπατιού σε τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς θα φτάσουμε στην αρχαία πόλη. Η κάθε διαδρομή θα έχει διάρκεια περίπου 50΄ και χαρακτηρίζεται από σημαντικό βαθμό δυσκολίας. Όσοι δεν επιλέξουν την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, θα μεταφερθούν με το πούλμαν σε εστιατόριο-καφέ της περιοχής. Επιστροφή από την Καρθαία στο λιμάνι για φαγητό και αναχώρηση για το Λαύριο με το πλοίο των 17.00.

Ξεναγεί η κ. Μαρία Κουτσουμπού, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων
Συνοδεύει η κ. Ρ. Τσιμπιροπούλου
Συμμετοχή έως 40 άτομα.

Κόστος: κατ’άτομο σε δίκλινο €380, σε μονόκλινο €530
Μη μέλη: €50 επιπλέον για δίκλινο & €70 για μονόκλινο

Περιλαμβάνονται:
Διαμονή 2 νύχτες με πρωινό στο ξενοδοχείο Porto Kea Suites 5* στο λιμάνι της Κορησσίας: https://portokea-suites.com/location/
Πολυτελές πούλμαν 40 θέσεων από την Αθήνα
Εισιτήρια ακτοπλοϊκά επιβατών και πούλμαν με την Triton Ferries
Αρχηγός – συνοδός του γραφείου Μάνεσσης
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για ταξιδιώτες έως 75 ετών
ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόρος διαμονής 4 € ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση
Ό,τι δεν αναγράφεται

Δηλώσεις συμμετοχής από Δευτέρα 24 Απριλίου από τις 9.30 στο Ταξιδιωτικό Γραφείο Μάνεσσης, τηλ: 2103290152 (κ. Ηλίας Χρόνης) και 2103290100 (τηλεφωνικό κέντρο)