5 Ιανουαρίου, 2021

Ευχές ΕΟΣΦΙΜ για το 2021 !

Προς τα Μέλη και τους Φίλους της ΕΟΣΦΙΜ
 
Αγαπητοί Φίλοι,
 
Επικοινωνώ μαζί σας, για να σας εκφράσω και προσωπικά την θλίψη μου για τις δύσκολες στιγμές που περνάει  η ανθρωπότης και η πατρίδας μας με τις τόσες απώλειες, λόγω του Covid19.

Δυστυχώς, αυτές οι συνθήκες της πανδημίας, μετά από απόφαση του ΔΣ δεν θα μας επιτρέψουν να κόψουμε την καθιερωμένη πίτα της ΕΟΣΦΙΜ μαζί εφέτος, να ανταλλάξουμε απόψεις και να ευχηθούμε για την Νέα χρονιά και για τα μελλοντικά όνειρά μας.
Όμως αισιοδοξώ και πιστεύω πως με την Νέα χρονιά θα επανέλθουμε σιγά σιγά στην προηγούμενη ζωή μας και στις δραστηριότητές μας.

Ελπίζω και εύχομαι, πως όταν τελειώσει αυτός ο εφιάλτης, θα έχει αφήσει και ένα θετικό αποτύπωμα, όπως όταν
τελείωσε η “Ισπανική γρίπη” η άλλη τρομερή πανδημία του 20ου αιώνα, εν μέσω του Α’ Παγκόσμιου πολέμου
με τους εκατομμύρια νεκρούς.

Εκείνη η πανδημία, που κράτησε αρκετά χρόνια, μας άφησε το κίνημα “dada” στην τέχνη. Ένα κίνημα που παρουσίαζε την ανθρώπινη απόγνωση, μέσα από την αισθητική αναρχία του εσκεμμένου παραλογισμού στην Ζωγραφική και Λογοτεχνία, αλλά και το κίνημα του Μπάουχάουζ.

Επίσης τον μινιμαλισμό στην αρχιτεκτονική και στο ντιζάιν, με τις νέες επαναστατικές λιτές και λείες επιφάνειες στα έπιπλα που εύλογα επέτρεπαν την εύκολη απολύμανση, είναι και αυτά αποτέλεσμα των νοητικών διεργασιών των πνευματικών ανθρώπων της εποχής.

Η δική μας πανδημία ελπίζω να μας φέρει πιο κοντά στην προστασία του πλανήτη μας, σε μια πληρέστερη αυτογνωσία και αλληλεγγύη μεταξύ μας και στην λελογισμένη χρήση των νέων τεχνολογιών έτσι ώστε να πολεμάμε το σκότος με τον ανθρωπισμό, την πίστη  και το φως της επιστήμης.
 
Εγκάρδιες ευχές σε σας και τους δικούς σας, για το 2021.
 
Λίλα ντε Τσάβες-Χρονοπούλου
Πρόεδρος
ΕΟΣΦΙΜ