7 Μαρτίου, 2018

Οι Φίλοι στο Βρετανικό Μουσείο, στα εγκαίνια της έκθεσης ΦΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΟΥΝ.

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 το βράδυ, στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο εγκαινιάσθηκε η έκθεση «Charmed lives in Greece Ghika, Craxton, Leigh Fermor» με τη σύμπραξη του Μουσείου Μπενάκη της Αθήνας και της Πινακοθήκης Λεβέντη της Λευκωσίας. Οι ομιλητές της βραδιάς κ. Hardig Fischer, Διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Αναστάσιος Λεβέντης της Πινακοθήκης Λεβέντη της Κύπρου και sir David Attenborough, αναφέρθηκαν στις προσωπικότητες των τριών αγαπημένων φίλων και στην ευχάριστη ζωή τους στην όμορφη Ελλάδα.

Παρούσα στα εγκαίνια η Πρόεδρος του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Μπενάκη» κ. Ρωξάνη Τσιμπιροπούλου, η οποία μαζί με τους πολλούς φιλότεχνους Λονδρέζους και τους ξένους περιηγήθηκε την έκθεση, που ήταν αισθητά πλουσιότερη από εκείνη που είχε παρουσιασθεί στην Αθήνα στο Μουσείο Μπενάκη, το καλοκαίρι του 2017.

Αυτή την εξαιρετική έκθεση επιμελήθηκαν οι κύριοι Ian Collins από Craxton Estate και ο sir Michael Llewellyn-Smith από το Βρετανικό Μουσείο και οι κυρίες Εβίτα Αράπογλου από την Πινακοθήκη Λεβέντη και Ιωάννα Μωραΐτη από την Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, παράρτημα του Μουσείο Μπενάκη.

Τους αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια.