27 Σεπτεμβρίου, 2018

Ίων Δραγούμης – “η γιορτή του ΙΩΝΟΣ 2018”

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά, ἡ Γιορτή του Ίωνος στο αίθριο της Στοάς του Βιβλίου, στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα).

Φέτος ἡ εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο Μακεδονικό, στην ιστορία του, στις γεωπολιτικές διαστάσεις και στον νέο Μακεδονικό αγώνα, όπως διαμορφώνεται μέσα από τα μεγάλα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού, ενάντια στην αυταρχική επιβολή της ΝΑΤΟικής «συμφωνίας των Πρεσπών».

Μεταξύ άλλων μίλησαν οἱ: Δρ. Αθανάσιος Δρούγος (διεθνολόγος -στρατ. αναλυτής), Γιάννης Αντωνόπουλος (Δρ. ιστορίας Πανεπιστημίου Παρισίων), Ανδρέας Μαζαράκης (Δημοσιογράφος), Μιχάλης Πατσίκας (Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για την Μακεδονία και την Δημοκρατία), Παρμενίων Λιβανίδης (Διευθυντής Ιδρύματος Ίωνος Δραγούμη), Λεωνίδας Αποσκίτης (Δημοσιογράφος) κ.α.

Επιπλέον μίλησαν, η ηθοποιός Γωγώ Ατζολετάκη με θέμα: «Δικός σου ὥς το θάνατο… Ἴων», ο συγγραφέας και Γεν. Γραμματέας των “Φίλων” Νίκος Καρράς με θέμα: «Η επιρροή του Ι. Δραγούμη στο έργο του Παντελή Πρεβελάκη», ὁ συγγραφέας Αθανάσιος Κόρμαλης με θέμα: “Η εκτέλεση του Ίωνος Δραγούμη στον Τύπο της εποχής».

Παράλληλα, λειτούργησε έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας.