15 Δεκεμβρίου, 2020

Μουσείο Μπενάκη – Εκστρατεία Συγκέντρωσης Πόρων 2020 (End of the Year Appeal)

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχόμαστε και ελπίζουμε οι άγιες ημέρες των Χριστουγέννων που πλησιάζουν, να σας βρουν υγιείς και αισιόδοξους.

Η νέα χρονιά, έτος εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την  Επανάσταση του ΄21, ευελπιστούμε ότι θα είναι, μετά τα δεινά που συνεχίζει να προκαλεί η φοβερή πανδημία, αφετηρία ενός καλύτερου κόσμου υποστήριξης και αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων.

Το Μουσείο Μπενάκη, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει Εκστρατεία Συγκέντρωσης Πόρων 2020 (End of the Year Appeal), που όμως εφέτος έχει διαφορετικό χαρακτήρα, καθώς στοχεύει στη μείωση της πρωτοφανούς οικονομικής του επιβάρυνσης λόγω της πανδημίας και στην ενίσχυση της βιωσιμότητάς του. Το Σωματείο, ανταποκρινόμενο αμέσως, ως ώφειλε, στο αίτημα του Μουσείου, προσέφερε το ποσό των € 5.000. Σε αυτήν την προσπάθειά του να συνεχίσει απρόσκοπτα το πολύχρονο, υψηλής στάθμης πολιτιστικό έργο του, το Μουσείο θέλει όλους εμάς συνοδοιπόρους και αρωγούς.

Το Σωματείο παρακαλεί όλες τις Φίλες και τους Φίλους του να συμβάλουν με  θέρμη, κατά το δυνατόν, στην Εκστρατεία Συγκέντρωσης Πόρων 2020. Η έμπρακτη υποστήριξή του, με οποιοδήποτε ποσόν, θα δώσει ελπίδα στο δοκιμαζόμενο Μουσείο μας, ώστε το τέλος της υγειονομικής κρίσης να βρει τη χώρα και τον πολιτισμό της ισχυρούς, αντάξιους της τόσο βαρυσήμαντης επετείου της παλιγγενεσίας.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση του Μουσείου, με τους τρόπους καταβολής της προσφοράς σας.

 

 

Is this email not displaying correctly?
View it in your browser
        
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΡΩΝ 2020
Φωτογράφος: Στάθης Γαλαζούλας

Αγαπητοί φίλοι και υποστηρικτές του Μουσείου Μπενάκη,

Το 2020 ξεκίνησε για όλους μας με δυναμισμό και αισιοδοξία. Πολύ γρήγορα, όμως, μας έφερε αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες καταστάσεις οι οποίες, σιγά-σιγά, μας ανάγκασαν να εφεύρουμε και να υιοθετήσουμε νέους τρόπους συνύπαρξης, νέους τρόπους συνεργασίας, νέους τρόπους επικοινωνίας, νέους τρόπους ζωής.

Η προσαρμογή του Μουσείου Μπενάκη στα νέα δεδομένα ήταν άμεση και καθοριστική. Αξιοποίησε άμεσα πολύτιμο υλικό εικονικών επισκέψεων που είχε δημιουργήσει και παρήγαγε ταχύτατα (με εθελοντές συνεργάτες) νέο επικοινωνιακό υλικό παραμένοντας έτσι «ανοιχτό» στις οθόνες των υπολογιστών του κοινού του, ενώ οι εργαζόμενοί του συνέχισαν απρόσκοπτα το επιστημονικό και εκπαιδευτικό τους έργο.

Το κλείσιμο όμως του Μουσείου από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο – και τώρα πάλι από τις 3 Νοεμβρίου – έφεραν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα της οικονομικής ανάκαμψης και αυτονομίας του, που έχει ξεκινήσει το Μουσείο με τη συνεργασία της Πολιτείας εδώ και μερικά χρόνια και με αισιόδοξα έως τώρα αποτελέσματα.

Στο κλείσιμο λοιπόν της χρονιάς, η Εκστρατεία Συγκέντρωσης Πόρων 2020 καλεί τη μεγάλη οικογένεια των φίλων και των υποστηρικτών του Μουσείου να στηρίξει τη δημιουργία ενός αποθέματος για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης που βιώνουμε ακόμα. Σας παρακαλούμε όλους εσάς που παρακολουθείτε και απολαμβάνετε τη δραστηριότητα του Μουσείου να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα αυτό της Έκτακτης Ενίσχυσης για την περίοδο της πανδημίας.

Οι πόροι που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη βασικών λειτουργικών αναγκών – όπως η συντήρηση των Μουσειακών εγκαταστάσεων – και για την απρόσκοπτη συνέχιση των δράσεων του οργανισμού.

Αγαπητοί φίλοι,
Αυτή τη χρονιά, η εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων δεν έχει το γνωστό δημιουργικό και ευφάνταστο χαρακτήρα ενίσχυσης των ειδικών δράσεων και προγραμμάτων του Μουσείου. Οι συνθήκες είναι κρίσιμες και σας ζητάμε να στηρίξετε τη βιωσιμότητά του.

Σας ευχαριστούμε πολύ που βρίσκεστε στο πλευρό μας όλα αυτά τα χρόνια και δεσμευόμαστε, με τη βοήθειά σας, να κρατήσουμε το Μουσείο δυνατό και ανοιχτό στην κοινωνία και τον κόσμο.

Ειρήνη Γερουλάνου
Πρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής

 

 

Ναι, θέλω να συνεισφέρω

 

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΜΟΝΙΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ QUICK LINKS
Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
106 74 Αθήνα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τ +30 210 3671000 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
F +30 210 3622547 ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ
benaki@benaki.gr ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
© 2020 Μουσείο Μπενάκη ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ