30 Ιουνίου, 2021

Ο νέος Ακαδημαϊκός στην έδρα Ζωγραφικής Αλέκος Λεβίδης.

Ο ζωγράφος Αλέκος Λεβίδης , γεννημένος το 1944 στην Αθήνα , γόνος γνωστής οικογενείας των Αθηνών , εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών την Τρίτη 22/6/2021, στην έδρα της Ζωγραφικής.

Ο νεοεκλεγείς Ακαδημαϊκός έχει σπουδάσει σκηνοθεσία και σκηνογραφία στη Γαλλία (Παρίσι 1963) και αρχιτεκτονική στην Ελβετία (Γενεύη 1964- 1969). Από το 1971 ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ζωγράφος, έχοντας στο ενεργητικό του ένα πλούσιο ζωγραφικό έργο, που πλαισιώνεται από συγγραφικά εγχειρήματα.

Με το Μουσείο Μπενάκη έχει συνεργαστεί κατ επανάληψη, το 2016 με τη «Μνήμη Παλμύρας» στο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού και τελευταίως τον Ιανουάριο του 2020 με τα «ΜυθΙστορικά» στη Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου- Γκίκα, εικοσιτέσσερα έργα που ζωγραφίστηκαν μεταξύ των δεκαετιών 1980 -2019 με έντονο αυτοβιογραφικό στοιχείο χωρίς ποτέ να γίνονται αυτοαναφορικά.

Το Σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου Μπενάκη» συγχαίρει θερμά τον νέο Ακαδημαϊκό και του εύχεται να έχει μεγάλη επιτυχία στο έργο του.

Το Σωματείο έχει τη τιμή και τη χαρά να έχει μέλος του παλαιό και εκλεκτό την αδερφή του Ακαδημαϊκού κυρία Λένα Λεβίδη , τέως πρόεδρο του Ελληνικού Οδηγισμού. την οποία και συγχαίρει.

Ρωξάνη Τσιμπιροπούλου