2 Ιουνίου, 2020

Τα Νέα της “Ελληνικής Ομοσπονδίας Σωματείων Φίλων των Μουσείων” – ΕΟΣΦΙΜ

 

Αγαπητοί Φίλοι,

Επικοινωνούμε και πάλι μαζί σας, μετά από τις πολύ δύσκολες στιγμές της πανδημίας covid 19, που έπληξε την χώρα μας αλλά και την υφήλιο. Ευχόμαστε να σας βρίσκουμε όλους καλά και θέλουμε επιστρέφοντας στην κανονικότητα, να σας ενημερώσουμε για τις δραστηριότητες της ΕΟΣΦΙΜ, προς τον Διεθνή χώρο των Μουσείων, όλο αυτό το διάστημα του προστατευτικού εγκλεισμού.

Το πιο κάτω συνημμένο κείμενο φιλοξενήθηκε στα αγγλικά στο NEWSLETTER της WFFM, πριν 20 ημέρες και απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια για τις δράσεις των μελών της ΕΟΣΦΙΜ, HFFM, Hellenic Federation of Friends of Museums, όπως είναι το λογότυπο μας διεθνώς ως μέλη της WFFM, Παγκόσμια Ομοσπονδία Φίλων Μουσείων, δηλ. των Φίλων των Ελληνικών Μουσείων. Τα θετικά σχόλια για τις δράσεις των Φίλων προήλθαν τόσο από την Πρόεδρο WFFM, Caroline Foster όσο και από τα άλλα μέλη του ΔΣ της WFFM, της Λατινικής Αμερικής, Ευρώπης, Ασίας και Αυστραλίας. Kαι φυσικά τα πιό κάτω νέα της HFFM, ΕΟΣΦΙΜ, κυκλοφόρησαν διεθνώς και μας έκαναν  παγκοσμίως υπερήφανους.

Επίσης, τα πρακτικά της WFFM 2019-20, με τα πεπραγμένα των Νέων μελών μας, τα οποία σας έχουμε ήδη αποστείλει σε προηγούμενη αλληλογραφία, έχουν κυκλοφορήσει διεθνώς, στα αγγλικά και θα σας αποσταλούν με προσεχή αλληλογραφια μας, επίσης στην αρχική τους μορφή, στα Ελληνικά.

Για εμάς το ΔΣ της ΕΟΣΦΙΜ, είναι πρώτιστη έγνοια, όχι μόνο η ανάπτυξη της ιδέας των Φίλων των Μουσείων, εντός της πατρίδας μας, αλλά και πως να προβάλουμε και να διατηρούμε ζωντανό τον πολιτισμό της σύγχρονης Ελλάδας στην συνείδηση όλων των εμπλεκομένων φορέων πολιτισμού, όπως κάνουμε τα τελευταία 30 χρόνια διεθνώς.

Πιστεύουμε σ’ αυτές τις πολιτιστικές δράσεις, δεδομένου ότι η WFFM Παγκόσμια Ομοσπονδία Φίλων Μουσείων αριθμεί σήμερα, δύο εκατομμύρια επτακόσιες πενήντα έξη χιλιάδες μέλη παγκοσμίως, γεγονός πολύ σημαντικό για την διεθνή εικόνα της πατρίδας μας.

Με πολλές αισιόδοξες ευχές από το ΔΣ.

Η Πρόεδρος της ΕΟΣΦΙΜ

Λίλα ντε Τσάβες-Χρονοπούλου
6944755570
lildechav@yahoo.fr

TA NEA THΣ ΕΟΣΦΙΜ