14 Μαΐου, 2021

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ Τι πρέπει να γνωρίζετε για την επίσκεψή σας

Το Μουσείο Μπενάκη και η μεγάλη επετειακή Έκθεση «1821 Πριν και Μετά»,
η οποία διοργανώνεται στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138,
ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό από σήμερα, 14 Μαΐου 2021.

Με στόχο να διασφαλιστούν η ομαλή ροή προσέλευσης, η διευκόλυνση και η προστασία των επισκεπτών και των εργαζομένων στο Μουσείο, καθώς και η αυστηρή τήρηση του μέγιστου προβλεπόμενου αριθμού επισκεπτών στους εκθεσιακούς χώρους, η είσοδος στην έκθεση «1821 Πριν και Μετά» είναι δυνατή αποκλειστικά και μόνο με την προμήθεια ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticket) και την επιλογή συγκεκριμένης χρονικής ζώνης επίσκεψης.

Η αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου και η επιλογή της χρονικής ζώνης είναι απαραίτητα για την είσοδο στην Έκθεση. Ο επισκέπτης που δεν έχει προμηθευτεί ηλεκτρονικό εισιτήριο, θα μπορέσει να επισκεφθεί την έκθεση μόνον εάν υπάρχει διαθεσιμότητα είτε κατά την ώρα προσέλευσης είτε σε επόμενη χρονική ζώνη.

Η αγορά εισιτηρίου και η επιλογή της επιθυμητής χρονικής ζώνης επίσκεψης μπορούν να γίνουν:

– μέσω του tickets.benaki.org οποιαδήποτε στιγμή, και

– τηλεφωνικά στο 210 3453322, καθημερινά 10:00 – 18:00

Οι Φίλοι, οι οποίοι δικαιούνται δωρεάν εισιτήριο, θα πρέπει να δηλώνουν την επιθυμητή ζώνη επίσκεψης στην Έκθεση, μέσω του tickets.benaki.org.

Για την είσοδο στα παραρτήματα του Μουσείου Μπενάκη καθώς και στις υπόλοιπες περιοδικές εκθέσεις είναι απαραίτητη η προαγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω του tickets.benaki.org ή από τα ταμεία εισιτηρίων του Μουσείου κατά τις μέρες και ώρες επίσκεψης.

Επιπρόσθετα, το Μουσείο Μπενάκη εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας των επισκεπτών, των Μελών, των συνεργατών και των εργαζομένων του, τα οποία περιλαμβάνουν:

– Θερμομέτρηση των εισερχομένων στο Μουσείο

– Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους χώρους

– Χρήση απολυμαντικού υγρού που διατίθεται στις εισόδους των κτηρίων και σε           διάφορα σημεία στους κοινόχρηστους χώρους

– Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ των επισκεπτών

– Χρήση πιστωτικών καρτών στα Πωλητήρια