27 Απριλίου, 2022

Βράβευση του μέλους μας κυρίας Βικτωρίας Καρέλια

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε στις αρχές Απριλίου στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν διαφόρων προσωπικοτήτων με εξέχουσα προσφορά στον τόπο, απένειμε τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιίας στην κυρία Βικτωρία Καρέλια.

Η κυρία Καρέλια είναι πρόεδρος της Καπνοβιομηχανίας και του κοινωφελούς Ιδρύματος «Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια» που συστάθηκε το 1993 προκειμένου να ενισχύσει και να προωθήσει δραστηριότητες στον πολιτισμό, την κοινωνική αρωγή και τη λαϊκή παράδοση. Παράλληλα, υπήρξε ο δημιουργός του υπερσύγχρονου εκθεσιακού χώρου του Λυκείου Ελληνίδων Καλαµάτας το οποίο στεγάζει τη Συλλογή Ελληνικών Ενδυµασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια». Η Βικτωρία Καρέλια είναι παλαιό και εκλεκτό μέλος του Σωματείου μας και έχει εκφράσει την συμπαράστασή της προς αυτό με ποικίλους τρόπους.  Οι Φίλοι έχουν στο παρελθόν επισκεφθεί τη Συλλογή και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική ξενάγηση στο χώρο και στα εκθέματα από την ίδια τη δημιουργό της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των «Φίλων του Μουσείου Μπενάκη» συγχαίρει θερμά την κυρία Καρέλια για την τιμητική αυτή διάκριση και της εύχεται καλή συνέχεια στο πολύτιμο έργο της.